hostgator coupon

Monday

Hati Seorang Isteri Bahagia

Ingin saya kongsi hasil nukilan "kata hati" seorang isteri kepada suaminya hanya dengan menulis sekeping nota tatkala 4 bulan melayari bahtera sebagai suami dan isteri....

                                                                                  

" Khas  buat suami ku...                                                                             1/4/2013

Banyak benar kenangan klu diingatkan... yelah..sebelum kawen macam2 persiapan nak kena buat, sekarang... semua dah selesai. Hati lebih senang & tenang especially bila suami tercinta sentiasa di sisi. 


Tapi.. biasala..kan baru nak menyesuaikan diri mula hidup baru ber-2 ada saja benda tak kena.. kejap gaduh. kejap ok.. tapi..itukan asam garam dlm rumahtangga.. sedangkan lidah lagi tergigit.. apa pula suami isteri...haha!! 

Walaupun hidup tak mewah, tapi aku bahagia dengan suami tercinta, tak dapat nak bayangkan andai aku terpaksa berjauhan bersamanya...ntahla.. bila dah biasa berdua ni, ase tak complete pulak kalau dia tak ade.. mmm.... perasaan bersuami itu sukar nak digambarkan. Kdg2... dia ada depan mata pun boleh rasa rindu.. mgkn sbb terlalu sayang pada suamiku membuatkan aku berperasaan begitu... Tapi... takde salahnya kan... itu kan suamiku yang sah... Bahagia itu perlu disemai...dibaja... dituai... bahagia takkan dtg sendiri...

Aku punya satu impian...

Aku mengharapkan sinar bahagia itu akan kekal selama2nya bersama keluarga kecilku ini..."

Kadang-kadang untuk membahagiakan diri dan juga keluarga kita harus berani menyuarakan rasa hati kepada insan yang tersayang dengan cara tersendiri. Menulis surat atau nota pendek agak ketinggalan zaman tapi romantik dan  personal. Jangan lupa cara meyampaikan nota itu mungkin secara spontan, melalui pos atau apa-apa saja. 

Cuba anda bayangkan perasaan suami itu  setelah selesai membaca nota luahan kasih isteri beliau. TENANG & BAHAGIA....

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...